ерготерапия

Ключови моменти в детското развитие: кога детето има нужда от ерготерапия?

Ранната интервенция играе ключова роля в подпомагането на децата да преодолеят предизвикателствата в своето развитие. Насочваме вниманието ви към няколко неща, които детето трябва да може да прави между първата и втората годинка.

Езиково развитие: Детето не произнася думи след първата година или не използва жестове за “здравей”, “чао” , не посочва с показалец.

Моторика: Наблюдавате W-седеж, ходи на пръсти или изпитва затруднения да кара колело.

Социално-емоционално поведение: Чести кризи, без ясна причина, трудно се успокоява; не заспива лесно.

Хранене и самообслужване: Капризно към храната, не дъвче, трудно му е да пие вода от чаша.

Социална комуникация: Детето не се обръща, когато е повикано по име; трудно установява очен контакт.

Тези аспекти на развитието на детето са ключови в ранния етап и могат да бъдат индикатори за възможни предизвикателства. Ако забележите някакви необичайни сигнали, не се колебайте да се консултирате с нас. Ранната диагностика и интервенция могат значително да подобрят перспективите за развитие на вашето дете.


Ако имате въпроси около развитието на своето дете и бихте искали да се консултирате с ерготерапевт, можете да запишете консултация с ерготерапевт Симона Димитрова като отправите запитване чрез формата за контакт в сайта ни или на телефон +359 877 679 062 .

Симона Димитрова, ерготерспевт, логопед

Здравейте! Казвам се Симона Димитрова и съм завършила бакалавър “Медицинска рехабилитация и ерготерапия” и магистър “Езикова и речева патология”. Превенцията и ранната интервенция са от съществено значение за успешното развитие на детето. Като ерготерапевт имам възможността да помагам и предотвратявам появата на затруднения в развитието, като предоставям индивидуална подкрепа и подходящи инструменти, за да се улесни процесът на растеж и развитие. Да играеш докато учиш е най-приятният и успешен начин за придобиване на нови знания и умения. Именно това е моето мото, с което посрещам всички деца и родители.

С теб

Не пропускайте най-новите статии и предложения за игри! Запишете се за нашия месечен бюлетин като оставите своя имейл: