СЕМИНАРИ

училищна готовност, първи клас, адаптация

Семинар за родители:

Детето тръгва на училище: Как да се подготвим за промяната и да подпомогнем адаптацията в първи клас?

Тръгването на детето в първи клас е голяма и съществена промяна за цялото семейство. Тя включва не само пренареждането на всекидневието, но и усвояването на нови роли и уменията, свързани с тях. Обикновено процесът е комбинация от позитивни емоции и някои притеснения. Много родители се питат как да подготвят себе си и детето за промяната? Ще потърсим отговор на този въпрос и ще поговорим за това какво представлява училищната готовност, кои умения стоят в основата на успешното усвояване на учебния материал в първи клас и как да ги развиваме у дома. Семинарът е подходящ за родители на деца в предучилищна група.

ОТМИНАЛИ СЕМИНАРИ:

Семинар за родители:

“Игра, език, движение и емоции“ - психомоторно развитие от 0 до 3-годишна възраст

Психомоторното развитие е от съществено значение за цялостния напредък на децата. В този ранен период децата преминават през динамични промени в различни области: моторика, координация, сензорно възприятие и социално-емоционално развитие. Искате ли да научите как да подпомогнете тези процеси? Искате ли да научите как децата могат да развиват своята креативност и когнитивни умения чрез двигателни игри? Искате ли да научите подходящи практически упражнения за възрастта на детето ви?

В този семинар ще разгледаме ключови аспекти на ранното детското психомоторното развитие. Ще ви покажем подходящи практически упражнения за различните възрасти, ще се постараем да отговорим на всичките ви въпроси и дори да ви изненадаме.  Семинарът е подходящ за родители на бебета и малки деца (0-3 г.в.). Семинарът ще ви даде нови знания и приложими практически идеи.

мотивация за учене, оценки, слаби оценки, учебни постижения, училище, психолог, детски психолог

Семинар за родители:

Какво мотивира децата да учат и да се справят добре в училище?

Защо някои деца са по-мотивирани от други да пишат домашните си и да учат уроците си? Каква е разликата между вътрешна и външна мотивация за учене? По какъв начин самооценката влияе върху мотивацията за учене и върху учебните постижения?
 
В този семинар за родители ще разгледаме факторите от семейната и от училищната среда, които влияят върху мотивацията за учене и учебните постижения. Освен кратка лекционна част семинарът включва упражнения, работа в малки групи и дискусии, с които се надяваме да провокираме родителите да открият своите начини как да насърчат децата си да формират позитивна нагласа и здравословна мотивация за учене. ☀️
 
Семинарът е подходящ за родители на деца в предучилищна група и 1-6 клас. Местата са ограничени до 10. Заповядайте!

Практически семинар за родители:

Магията на сензорните игри

Вълнувате ли се да разберете повече за това как сензорните игри подпомагат детското развитие? Искате ли да научите как децата могат да развиват своята креативност и когнитивни умения чрез игра? Открийте магията на сензорните игри в нашия предстоящ практически семинар за родители.
 
🌈 Какво да очаквате? 🌈
 

* Ще разберете какво казва науката за сензорните игри.
* Ще изследваме петте сетива и тяхната роля в детското развитие.
* Ще научите защо сензорната интеграция е важна.
* Ще получите практически идеи за въвеждане или обогатяване на сензорните игри у дома.
* Включили сме и преживелищна част, където от първо лице ще усетите ползите от сетивната стимулация.
* Ще имате възможност да зададете своите въпроси към специалисти с дългогодишен опит.

Семинарът е подходящ за родители на деца на всякакви възрасти – бебета, малки деца и дори тийнейджъри. Независимо от това дали вече сте въвели сензорни игри във всекидневието или тепърва изучавате тази възможност, семинарът ще ви даде нови знания и приложими практически идеи.
подготовка за детска градина и ясла

Семинар за родители:

Детето ми тръгва на детска градина (ясла)

Тръгването на детето за първи път на детска градина или ясла е преломен момент в живота на едно семейство. Адаптацията на детето е и адаптация на всички членове на семейството – към това да се доверят, да пуснат детето да има свое собствено пространство, да се върнат отново на работа. Както след появата на бебето режимът на семейството се променя коренно, така и сега отново всичко се пренарежда.
Каним Ви на нашия семинар за родители, в който ще отговорим на следните въпроси:


        ◦       Как да подпомогнем емоционално детето в адаптацията към детското заведение?
        ◦       Как да говорим за яслата/ детската градина?
        ◦       Какво можем да направим още преди постъпването?
        ◦       Полезни практики през първите седмици и месеци 🙂
        ◦       Как детето да ни разказва повече?
        ◦       Как да улесним комуникацията с учителите?
        ◦       Как да подготвим себе си за промяната и в нашия личен живот?


Разбира се, ще имаме време да поговорим и всичко друго, което ви вълнува около темата за адаптация към детската градина (ясла) 🙂

мотивация за учене, оценки, слаби оценки, учебни постижения, училище, психолог, детски психолог

Семинар за родители:

Какво мотивира децата да учат и да се справят добре в училище?

Защо някои деца са по-мотивирани от други да пишат домашните си и да учат уроците си? Каква е разликата между вътрешна и външна мотивация за учене? По какъв начин самооценката влияе върху мотивацията за учене и върху учебните постижения? 

В този семинар за родители ще разгледаме факторите от семейната и от училищната среда, които влияят върху мотивацията за учене и учебните постижения и ще поговорим за това как родителите могат да подкрепят децата си.  

училищна тревожност, изпитва тревожност, психолог, детски психолог

Семинар за родители:

Изпитна тревожност

До каква степен е нормално децата да се притесняват за предстоящи контролни, изпитвания, НВО, приемни изпити? Какво е изпитна тревожност, може ли да бъде избегната и как да подкрепя детето си?

С теб

Не пропускайте най-новите статии и предложения за игри! Запишете се за нашия месечен бюлетин като оставите своя имейл: