ГРУПИ И АТЕЛИЕТА

Групи за игра и социализация за бебета и техните родители

В групите за социализация каним бебетата и техните родители заедно да отворим пространство за общуване, споделяне и игра. Родителите са активни партньори на своето дете, докато изследваме нови интересни начини, чрез които да провокираме децата да любопитстват и опознават света чрез игра и активности, съобразени с възрастта им и подкрепящи индивидуалното им развитие. По време на срещите имаме възможност да обсъждаме различни аспекти от детското развитие и ще засегнем теми като:
 
✔️ Как общуват бебетата и малките деца?
✔️ Как да провокираме любопитството на детето?
✔️ Защо движението е важно за детското развитие?
✔️ Новата роля на майката/бащата.
✔️ Полезните играчки.
 
Като специалисти силно вярваме, че подкрепящите общности носят много сила! Затова освен развиващи занимания за бебето, сме се постарали да създадем уютно и сигурно пространство за споделяне на преживявания, изразяване на тревоги, дискусии и срещи с други родители. Защото всяко дете се нуждае от подкрепен и уверен родител. 🌷
 
След сформиране групата се среща веднъж седмично през ноември и декември. Повече подробности:

При интерес и въпроси, моля свържете се с нас. Провежда се кратко интервю с родителя/настойника на детето преди участие в група.

Ателие за игри и изследване на света около нас

Тема: Тактилна система

За малките деца всеки ден е приключение, изпълнено с нови и любопитни открития, наситено с много емоции и преживявания. Всеки ден те се изправят пред предизвикателства от ежедневното изкачване на стълбите до  дома, през веселото скачане в мокрите локви, до финото разпознаване, имитиране и назоваване на звуците от заобикалящата ни среда. В нашите ателиета ще се опитаме да задоволим естественото желание на деца да учат, да знаят и да могат. Ще им помогнем да разбират свийте емоции и тези на другите чрез игри и занимания подходящи и адаптирани за възрастта и уменията им. Ето защо първата тема на която се спря екипа ни е сензориката и всички тези усещания, информация и чувства, която тя ни носи. В края на ателието всяко дете ще си тръгне със собствено направена сензорна дъска. В няколко ателиета ще се спрем на всяко от петте сетива.

При интерес и въпроси, моля свържете се с нас. Провежда се кратко интервю с родителя/настойника на детето преди участие в група.

Групи за социална игра и развитие на комуникационните умения:

Аз мога да общувам!

За всяко семейство идва период в който малкото им пораснало дете е време да се отдели за първи път. В тази група наша цел ще бъде да съпроводим семейството и детето през този период. Групата ще се провежда в защитена и предварително подготвена среда, в която детето ви да се чувства сигурно и спокойно, в същото време вие ще имате възможност да го чувате и при нужда да сте близо до него. С подкрепата на нашите специалисти децата ще се учат на самостоятелност, ще опознаят различни емоции, ще развият стратегии за справяне в различни ситуации с връстнице. Ще развиват социалните си умения и активно ще обогатяват речника си. Групите са подходящи както за деца с типично развитие, така и за деца с трудности в адаптацията и комуникацията.

При интерес и въпроси, моля свържете се с нас. Провежда се кратко интервю с родителя/настойника на детето преди участие в група.

С теб

Не пропускайте най-новите статии и предложения за игри! Запишете се за нашия месечен бюлетин като оставите своя имейл: