Достъпно

Създадохме тази секция в стремежа да направим специализирания си опит достъпен за максимално много семейства. Тук можете да задавате своите въпроси, без да е необходимо да запазвате час за консултация със специалист. Просто ни пишете, а ние ще се постараем да отговорим във възможно най-кратък срок. 

Достоверно

Живеем във време на информационен шум, когато често се оказва трудно да подберем достоверни източници. Ние ще направим това вместо вас, оповавайки се на професионалното си познание.

Споделено

Сигурни сме, че не сте сами в чуденията си. Много други семейства си задават същите въпроси. Силно вярваме в споделянето на знание, затова с ваше позволение ще публикуваме въпросите заедно с нашите отговори тук. Разбира се, ние винаги пазим вашата анонимност. 

ПОПИТАЙ

Нашите отговори

Захранване: Детето отказва да се храни

Здравейте!

Имам дъщеря на 1г3м, изцяло кърмена до 6м. От самото начало на захранването отказва пюрета, независимо плодови, зеленчукови, купешки, домашно приготвени, с добавена кърма или без, което ме накара да се ориентирам към метода Захранване, водено от бебето няколко седмици след това. За съжаление и той не сработи за нас, интересът към храненето продължи да е нищожен и така е и до днес. Каквото и да ѝ предложа, тя го взима, мачка, маже, пуска на земята. Хапва по 3-4 хапки и отказва да се храни повече.

ПРОЧЕТИ »

Синът ми е на годинка и три месеца. Как да процедираме със забраните? Как да процедираме с прищевки?

Синът ми е на годинка и три месеца. Вече разбира немалка част от нещата, които комуникираме с него. Напр.:

– “Иди на килима да си изядеш бисквитката.” – отива
– “Донеси си един памперс от детската стая.” – понякога отива и носи
– “Хайде да те къпем.” – винаги тръгва към банята
– “Къде е мама/тати/баба/деди?” – посочва въпросния
и т.н.

В речника му има 10+ думички: мама, тати, баба, деди, бам (удар), папу (памперс), ам-ам и подобни.

И така, досега беше относително просто, но в момента…

ПРОЧЕТИ »

Детето на 2 годинки и половина ни удря и не можем да разберем тази негова реакция.

Здравейте!
Имаме проблем с момченцето, което е на 2 годинки и половина. Когато майка му се прибира от работа, започва да я бие, също и аз като баба, когато са на разходка и се приберат у дома, същото прави и с мен. Не можем да разберем тази негова реакция.

ПРОЧЕТИ »
С теб

Не пропускайте най-новите статии и предложения за игри! Запишете се за нашия месечен бюлетин като оставите своя имейл: